Robotmaaiers

Een robotmaaier is een volledig automatische grasmaaier waarmee u uw gazon laat maaien. Een robotgrasmaaier maait zelfstandig, in een tijdens de installatie met begrenzingsdraad afgezet gebied. Tijdens de installatie wordt het gebied en het maaischema ingesteld, zodat de maaier ten alle tijden zorgt voor een goed en gelijk gemaaid gazon.

Gebruikte robotmaaiers

Resultaat 1–16 van de 41 resultaten wordt getoond

Robotmaaier kopen?

Wij zijn specialist in het verkopen van robotmaaiers. Zo kunnen we u goed helpen bij het uitzoeken van een robotmaaier. Want elke robotmaaier heeft weer andere eigenschappen. Zo heeft de één een groter maaioppervlakte en zo is de ander te bedienen via een app op uw mobiele apparaat.

Robot grasmaaier

Er zijn verschillende machines, afhankelijk van uw budget, behoeften en uw tuin. Wij denken graag met u mee en adviseren u met de keuze voor de juiste machine voor u. Het is ook mogelijk om een robotmaaier zonder draad te kopen. We hebben de bekende merken in ons assortiment met o.a. Ambrogio, STIHL, Husqvarna, Gardena, Cramer Robotic, Mammotion Luba, Segway Navimow en Wiper.

Is mijn tuin wel geschikt voor een robotmaaier?

Dat is één van de meest gestelde vragen. Sommige mensen zijn namelijk bang dat de automatische grasmaaier in hun bloemenperkje rijdt of in de vijver valt. De meeste robotmaaiers worden geleverd met perimeterdraad wat genoeg is om het terrein af te bakenen ter grootte van het maaibereik. Zo houd u uw robotmaaier op de juiste stukken gazon en wijkt hij niet van de route af.

Gazononderhoud

Door regelmatig de robotmaaier te laten maaien wordt het gazon constant bijgehouden. Het gemaaide gras blijft liggen en zorgt ervoor dat het werkt als meststof, waardoor het gazon voldoende voeding krijgt. Het is zelf in te stellen dat de robotmaaier automatisch het dockingstation verlaat om te gaan maaien.

Tips voor de installatie van je robotmaaier

Voor de installatie van de robotmaaier kan je gebruik maken van de installatieservice van HDS Tuinmachines. Wij zijn de specialist in het installeren en onderhouden van robotmaaiers. Wil je de robotmaaier zelf installeren? Hou er dan rekening mee dat je begrenzingsdraad nodig hebt. Als je het dockingstation in je tuin plaatst, hou er dan rekening mee dat je deze op een effen ondergrond plaatst. Zo kan je automatische robotmaaier altijd veilig binnenkomen. Het beste is om de begrenzingsdraad te plaatsen waar geen fysieke overgangen zijn, dus bijvoorbeeld aan de overgang naar bloemperken.