Kettingzagen

Een kettingzaag (ook motorzaag, motorkettingzaag of boomzaag genoemd) is een draagbare machine om mee te zagen. Met een kettingzaag kan je gemakkelijk dikke takken en bomen zagen.

Enig resultaat

Er zijn verschillende types kettingzagen, de elektrische kettingzaag en de motorkettingzaag zijn het meest gangbaar.

Elektrische kettingzagen zijn met name bedoeld voor particulier gebruik. Ze zijn milieuvriendelijk en maken doorgaans minder lawaai dan kettingzagen op benzine. Vaak worden deze machines als praktischer in gebruik ervaren omdat ze lichter zijn. Een nadeel van een elektrische kettingzaag kan het snoer zijn, daardoor bent u enigszins beperkt in de bewegingsruimte.

Motorkettingzagen werken op benzine wat deze kettingzagen krachtiger maakt. Ook heeft u geen last van een snoer waardoor u zich met de kettingzaag vrij kunt bewegen.

HDS Tuinmachines kan u van verschillende soorten en merken kettingzagen voorzien. Heeft u vragen, wilt u meer informatie of kunt u niet vinden wat u zoekt, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zullen u dan waar nodig informeren en adviseren, zodat u de juiste machine kiest die aan uw wensen voldoet.

Kettingzagen worden bij gebruik zwaar belast. Het is daarom belangrijk de kettingzaag goed te onderhouden. Dit garandeert een optimale werking en een langere levensduur. U kunt dit zelf bijhouden door de kettingzaag na elk gebruik te reinigen. Daarnaast adviseren wij om uw kettingzaag regelmatig te voorzien van een onderhoudsbeurt. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de machine en de onderdelen grondig gereinigd. Ook wordt bijvoorbeeld de ketting gesmeerd en indien nodig (in overleg) onderdelen vervangen.

Uiteraard kunt u ook voor de onderhoudsbeurt van uw machine terecht bij HDS Tuinmachines. Woont u binnen een straal van 25 km dan halen en brengen wij uw machine zelfs op voor de onderhoudsbeurt!