Heggenscharen

Een tuin onderhouden kan handmatig of met behulp van machines. Een van die machines is een heggenschaar. Een heggenschaar is een stuk tuingereedschap dat gebruikt kan worden om een heg te snoeien, dat is belangrijk wanneer u uw heg netjes wilt houden.

Enig resultaat

Er zijn verschillende soorten heggenscharen. Namelijk elektrische heggenscharen en heggenscharen die werken op benzine.

Voor kleine tot middelgrote tuinen is een elektrische heggenschaar vaak voldoende. Een elektrische heggenschaar werkt met een snoer waardoor u enigszins beperkt bent in de bewegingsruimte. Maar dit hoeft geen probleem te zijn wanneer u niet ver van uw krachtbron snoeit of een verlengkabel kunt gebruiken.

Bij een heggenschaar op benzine heeft u geen last van een snoer waardoor u zich met de heggenschaar vrij kunt bewegen. Dat is een groot voordeel. Een heggenschaar op benzine is te gebruiken voor zowel kleine als middelgrote en grote tuinen.

HDS Tuinmachines kan u van verschillende soorten en merken heggenscharen voorzien. Heeft u vragen, wilt u meer informatie of kunt u niet vinden wat u zoekt, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zullen u dan waar nodig informeren en adviseren, zodat u de juiste machine kiest die aan uw wensen voldoet.

Het is belangrijk de heggenschaar goed te onderhouden. Dit garandeert een optimale werking en een langere levensduur. U kunt dit zelf bijhouden door de heggenschaar na elk gebruik te reinigen. Daarnaast adviseren wij om uw heggenschaar regelmatig te voorzien van een onderhoudsbeurt. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de machine en de onderdelen grondig gereinigd. Ook worden indien nodig (in overleg) onderdelen vervangen.

Uiteraard kunt u ook voor de onderhoudsbeurt van uw machine terecht bij HDS Tuinmachines. Woont u binnen een straal van 25 km dan halen en brengen wij uw machine zelfs op voor de onderhoudsbeurt!